Cees Blij

Mijn naam is Cees Blij, ik ben als GZ-psycholoog verbonden aan het Orioncollege.
Als psycholoog ben ik een groot voorstander van het aloude idee: Een gezonde geest in een gezond lichaam.
Wat zoveel wil zeggen dat het één niet zonder het ander kan en dat we naar een evenwicht moeten streven in het gezond houden van zowel de geest als het lichaam.
Op school ligt de nadruk vaak sterk op het scherpen van de geest, daarom is dit initiatief, om via het fietsen van grote afstanden het lichaam te ontwikkelen, een welkome uitdaging.
Onze leerlingen, kinderen van de grote stad, zijn niet zo gewend veel te bewegen, dus zijn we extra trots op hen die de uitdaging aandurven.
Zelf heb ik de racefiets pas na mijn 35ste ontdekt tijdens een vakantie in Frankrijk. Nu fiets in een groot deel van het jaar één- a tweemaal per week met een groepje vrienden afstanden tot zo’n 120 km.
Daarnaast leg ik binnen Amsterdam al mijn bezoeken per fiets af, mede omdat ik niet in bezit ben van een rijbewijs.
Met deze challenge willen we aantonen dat onze jongeren in staat zijn om tot de verbeelding sprekende resultaten te boeken en daarnaast via sponsering wat kunnen betekenen voor zieke leeftijdgenoten.

cees_blij_team_speciaal

 

Dag start-finish Km’s
1 Amsterdam – Assendelft 60
2 Assendelft – Schagen 65
3 Schagen – Almere 95
4 Almere – Amsterdam 40

Dag 1 gaan we fit en enthousiast van start

Het begin van ons avontuur. Uitgezwaaid worden, de eerste kilometers gezamenlijk afleggen. Dit wordt een spannende dag waar wij erg naar uitkijken.

Dag 3 wordt het meest lastig

We verwachten dat dit een zware dag wordt. Hier wordt onze training en teamspirit aan de proef gesteld.

Dag 4 gaan we samen de finish over.

Dag 4 komen we thuis en hopen we een mooie dag die ons allemaal zal bijblijven. Het zal ongetwijfeld heel fijn zijn om weer met onze familie en vrienden herenigd te worden. Uiteraard zijn we heel benieuwd hoeveel geld er die dag op de teller staat voor KiKa.