Hans Wierda

De begeleiders van het Orion KiKa-project juni 2017 locatie Zuid zijn George Thomas en Hans Wierda. Beiden zijn enthousiaste fietsers en hebben in het verleden de aardbol meerdere keren rond gereden, als we de gereden kilometers bij elkaar zouden optellen.

“Ik ben Hans Wierda en werk op het Orion College Zuid. Ik geef les aan de jongens van de 5e, een stageklas. Ik ben gek op fietsen. Ik ga op de fiets naar het werk als het kan en ik fiets ook veel in mijn vrije tijd. Je zou bijna zeggen, dat de titel van het door Gert Jan Theunisse geschreven boek op mij van toepassing is: ”De fiets, de fiets en verder niets!”

Ieder jaar rijd ik zo’n 12.000 kilometer en dat al vanaf mijn 24e jaar. Inmiddels ben ik 63, dus ik ben wel een aantal keren rond de aarde gereden. Graag mag ik door de bergen fietsen. Afgelopen zomer ben ik van Zaandam naar Rome gereden en dit jaar rijd ik naar de Middellandse Zee. Ik doe graag mee aan het KiKa-fietsproject om geld in te zamelen voor dit goede doel. Hopelijk kan ik die jonge jongens bijhouden!”

 

Hans Wierda

 

Dag start-finish Km’s
1 Amsterdam – Assendelft 60
2 Assendelft – Schagen 65
3 Schagen – Almere 95
4 Almere – Amsterdam 40

Dag 1 gaan we fit en enthousiast van start

Het begin van ons avontuur. Uitgezwaaid worden, de eerste kilometers gezamenlijk afleggen. Dit wordt een spannende dag waar wij erg naar uitkijken.

Dag 3 wordt het meest lastig

We verwachten dat dit een zware dag wordt. Hier wordt onze training en teamspirit aan de proef gesteld.

Dag 4 gaan we samen de finish over.

Dag 4 komen we thuis en hopen we een mooie dag die ons allemaal zal bijblijven. Het zal ongetwijfeld heel fijn zijn om weer met onze familie en vrienden herenigd te worden. Uiteraard zijn we heel benieuwd hoeveel geld er die dag op de teller staat voor KiKa.